Wil je de woonkamer mooi inrichten, maar heb je een kleine budget? Geen probleem. In dit artikel lees je 7 tips die je hiermee helpen.

1: Verander de lay-out van je woonkamer
Je hoeft niet per se nieuwe meubels of accessoires te kopen om je woonkamer mooi in te richten. Vaak kan een andere lay-out van de meubels die je hebt, je woonkamer er een stuk anders uit laten zien. Probeer je bank of je boekenkast daarom eens in een andere hoek zetten.

2: Investeer in kussens en dekens
Makkelijk je woonkamer aanpassen zonder een nieuwe bank te kopen? Kussens en dekens kunnen de bank die je al hebt een totaal andere look geven.

3: Kunstwerken
Een of een paar mooie kunstwerken kunnen je woonkamer er meteen mooier uit laten zien. Daarom is het een goed idee om een leuk schilderij of ander kunstwerk op te hangen.

4: Spiegels
Wil je geen kunstwerken in je kamer, of vind je er geen in jouw smaak? Geen probleem. Spiegels kunnen je woonkamer ook prima decoreren. Vooral als je woonkamer aan de kleine kant is, zijn spiegels een goed idee. Als je de spiegel bijvoorbeeld tegenover het raam zet, weerkaatst het daglicht. Dit geeft een veel ruimtelijker gevoel.

5: Planten
Planten zijn goedkoop en maken de woonkamer gelijk een stuk gezelliger. Een of een paar mooie kamerplanten kunnen dus niet ontbreken bij de inrichting van je woonkamer.

6: Geef de muur een mooi kleurtje
Je kan met een mooi kleurtje op de muur makkelijk je woonkamer aanpassen. De kleur van je muur heeft een groot effect op hoe de woonkamer eruit ziet. Denk daarom goed na over welk kleurtje je kiest voor de muur. Je kan eventueel ook de kleur van de muur of muren terug laten komen in accessoires.

7: Opgeruimd staat netjes
Een van de makkelijkste manieren om je woonkamer mooier te maken, is door het op te ruimen. Veel mensen hebben te veel spullen of rommel in de woonkamer liggen. Vooral bij een kleine woonkamer is het belangrijk om het opgeruimd te houden. Een rommelige woonkamer ziet er veel kleiner uit.

Categories:

Tags:

Comments are closed